کاشت مو اولین راهکاری است که به ذهن جوانانی که در سنین پایین دچار ریزش مو شدهاند خطور می کند. ولی آیا می توان با مشاهده اولین نشانههای ریزش مو برای کاشت موی طبیعی اقدام کرد ؟
ریزش مو از جمله مشکلات فراگیری است که بسیاری از افراد حتی در سنین پایین درگیر آن هستند و برخلاف باور عموم که فکر می کنند ریزش مو تنها در آقایان اتفاق می افتد، خانم ها نیز می توانند درجاتی از ریزش مو و نازک شدن موها را تجربه کنند.
البته ریزش روزانه هفتاد تا صد تار مو کاملا طبیعی است، اما داستان از جایی شروع می شود که ریزش مو شدید، بی بازگشت و درد سرساز می شود، اعتماد به نفس افراد را پایین می آورد و روی روابط اجتماعی تاثیر می گذارد.
اما چرا ریزش مو اتفاق می افتد؟ علت ریزش مو می تواند ساده و موقتی مانند کمبود ویتامین یا پیچیده باشد. با این که در بیشتر موارد، ژنتیک عامل اصلی ریزش مو است، اما عواملی مانند رژیم غذایی، استرس، بیماری ها، تغییرات هورمونی یا مصرف برخی داروها می توانند دخیل باشند.
افرادی که درگیر ریزش مو می شوند، به سراغ درمان هایی پزشکی مانند مصرف دارو یا استفاده از گیاهان دارویی می روند و ممکن است بعد از مدتی به نتایج دلخواه خود نرسند و خسته شوند. در چنین شرایطی، راه حل های دائمی مانند کاشت مو که نتایج طبیعی و موفق آمیزی را به همراه دارد، به میان می آید.
تاریخچه کاشت مو
اولین پیوند مو در سال 1939 و در ژاپن انجام شد. رفته رفته پزشکان توانستند با استفاده از تکنیک پلاگ (Plug)، گرافت های بزرگ تری را به پیوند بزنند که البته به علت ضخامتی که داشتند، نتایج زیبایی چندانی را به همراه نداشت. به مرور، پیوند با گرافت های کوچک تری انجام شد و نتایج رضایت بخشی را به همراه داشت.
در سال 1995، روش FUT یا برداشت نواری فولیکول ها انجام شد و تا سال ها روش محبوب کاشت مو به حساب می آمد. به مرور زمان و با پیشرفت دستگاه ها، روش FUE (برداشت واحدهای فولیکولی) و دیگر روش ها مانند SUT,DHI,SUPER FUE و میکروگرافت اضافه شدند که این روزها مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشت مو، راه حل دائمی رفع ریزش مو
کاشت مو روش جراحی است که با برداشت فولیکول ها از ناحیه اهدایی یا بانک مو و پیوند آن ها به ناحیه گیرنده همراه است، منظور از ناحیه اهدایی، قسمت های پشت و کناره های سر است که تراکم موی خوبی دارند و موهای این نواحی نسبت به ریزش و تغییرات هورمونی مقاوم هستند و منظور از ناحیه اهدایی، ناحیه خالی از مو یا کم مو است. نکته بسیار مهم در خصوص کاشت مو این است که افرادی که خواهان انجام این روش هستند، باید بانک موی مناسبی داشته باشند تا نتایج ایده آل و طبیعی حاصل شود.
تمامی افرادی که از ریزش مو یا نازک شدن موهای خود رنج می برند و واجد شرایط انجام کاشت مو هستند، می توانند از مزایای دائمی این روش مانند بهبود زیبایی ظاهری و بالا رفتن سطح اعتماد به نفس بهره مند شوند. کاشت مو روشی است که با کمترین میزان تهاجم انجام می شود و نتایج شگفت انگیزی را همراه خود دارد. معمولا سه تا چهار هفته بعد از کاشت مو، شاهد ریزش موهای کاشته شده خواهیم بود اما بعد از گذشت سه تا چهار ماه، موها مجدد رشد می کنند و نتایج نهایی نه ماه تا یک سال بعد از جراحی، به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
چه افرادی کاندید مناسب کاشت مو هستند ؟
خانمها و آقایانی که در ناحیه پشت و کنارههای سر که به عنوان ناحیه اهدایی در نظر گرفته میشوند، موهای سالمی دارند، کاندید مناسبی برای انجام کاشت مو به حساب میآیند. منظور از ناحیه اهدایی، همان نواحی است که مو و گرافتها از آن گرفته میشود و توجه داشته باشید که فردی که خواهان انجام این روش است، باید میزان کافی و مناسب مو در این نواحی داشته باشد تا امکان انتقال و کاشت مو در نواحی خالی و نازک فرق سر فراهم گردد. اما در کل، اگر بخواهیم ویژگیهای افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند را مورد بررسی قرار دهیم، به موارد زیر میرسیم:
آقایانی که به دلیل الگوی طاسی مردانه، دچار ریزش مو شدهاند و این مورد بیش از پنح سال است که ادامه دارد و سایر روشهای درمانی موثر واقع نشده است.
آقایانی که انتظارات منظقی و واقع بینانهای از نتایج کاشت مو دارند و میدانند که ممکن است بعد از جراحی، احتمال ریزش مو وجود داشته باشد، حتی در مواقعی که داروهایی به منظور پیشگیری از ریزش مو از سوی پزشک تجویز شده است. بسیاری از افراد، حتی بعد از جراحی به مصرف داروها ادامه میدهند تا جلوی ریزش موی احتمالی گرفته شود، که البته بهتر است این کار زیر نظر پزشک باشد.
آقایانی که چندین سال است از ریزش مو رنج میبرند، الگوی طاسی سر در آنها ثابت باقی مانده و خواهان رفع طاسی سر خود هستند و میخواهند ظاهر جوان تری داشته باشند.
خانمها و آقایانی که به دلیل تروما، آسیب و سوختگی دچار ریزش مو شدهاند.
خانمها و آقایانی که به دلیل انجام روشهای زیبایی مانند لیفت صورت، با ریزش مو روبرو شدهاند.
زمانی که صحبت از کاشت مو میشود، بررسی یک سری مشخصات مو نشان میدهد که آیا شما کاندید مناسب انجام این روش هستید و کاشت مو میتواند نتایج زیبایی را برای شما به همراه داشته باشد یا خیر؟ مواردی از قیبل :
رنگ مو
رنگ مو، اصلی ترین عاملی است که میزان اثربخشی نتایج را نشان میدهد، آن هم به دلیل تضادی که میان رنگ مو و رنگ فرق سر وجود دارد و هر چه این اختلاف رنگ بیشتر باشد، میزان طاس بودن و ریزش مو بیشتر مشخص میشود. آن دسته از افرادی که رنگ پوست و مویشان مشابه هم است، به عنوان مثال پوست تیره و موی تیره و یا پوست روشن و موی روشن دارند، طاس بودن و ریزش مو بیشتر به چشم میآید و این بدان معناست که این افراد، گزینه مناسبی برای انجام کاشت مو خواهند بود.
تراکم مو
تراکم مو، از دیگر عواملی است که مشخص میکند آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر. آن دسته از افرادی که میزان تراکم مویشان کافی است، میتوانند از مزایای این روش بهره مند شوند و به همین منظور، پزشک به بررسی تراکم فولیکولهای مو در ناحیه اهدایی یعنی پشت و کنارههای فرق سر میپردازد. حال اگر میزان تراکم فولیکولهای مو کم باشد، فرد کاندید مناسبی در نظر گرفته نمیشود، چرا که میزان تراکم مو برای انجام این روش باید در حد متوسط و زیاد باشد.
بافت مو
زمانی که بحث بافت مو به میان میآید، افرادی که موی فر یا مجعدی دارند، نتایج بهتری از کاشت مو را تجربه میکنند و واقعیت این است که موی فر و مجعد، تراکم بیشتری دارد و هر چه تراکم مو بیشتر باشد، جراحی با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.
ضخامت مو
ضخامت مو، از دیگر عواملی است که مشخص میکند آیا کاشت مو با موفقیت انجام میشود یا خیر. آن دسته از افرادی که موهای ضخیم تری دارند، با نتایج زیبایی بیشتری روبرو خواهند شد چرا که ضخیم بودن موها کمک میکند تا جلوی نفوذ نور به فرق سر گرفته شود و در نتیجه به درفتهایی کمتری نیاز خواهد بود.
انعطاف پذیری فرق سر
یکی دیگر از عوامل مهم در موفق آمیز بودن نتیجه کاشت مو، کشسانی فرق سر است. هر چه فرق سر متراکم و فشرده باشد، برداشتن فولیکولها از فرق سر و انتقال و کاشت آنها نیز دشوارتر است و بالعکس، اگر فرق سر شل باشد، روند برداشت فولیکول به راحتی انجام خواهد شد.
آن چه که اهمیت دارد این است که هنگام تعیین این مورد که آیا فردی کاندید مناسب کاشت مو است یا خیر، به تمام موارد گفته شده اهمیت داده شود. گاهی ممکن است تراکم فولیکولهای مو در نواحی اهدایی خوب باشد، اما نبود دیگر شرایط بتواند بر روی بالا بودن میزان تراکم تاثیر بگذارد و در نهایت، نتایح زیبایی مورد دلخواه و مطلوبی حاصل نشود. به همین خاطر، توصیه میشود حتما با پزشک باتجربه در این زمینه مشورت کنید تا مشخص شود که آیا شما میتوانید از مزایای کاشت مو بهره مند شوید یا خیر.